Vindu på Hotel Bristol som viser glimt av Oslo utenfor

Her er fem grunner til å besøke Hotel Bristol i påsken:

1. Skitur i marka

Visste du at det finnes over 2600 kilometer med langrennsløyper i Oslomarka? Og selv om det er vårstemning og bar bakke nede i byen er det ofte snø og strålende påskesol oppe i høyden. Du trenger altså ikke bytte ut skiferien med byferie, det går an å kombinere begge.

Fra Hotel Bristol tar det ikke mer enn fire minutter å gå til Stortinget t-banestasjon, der du kan hoppe på banen som tar deg til flere av Oslos fineste langrennsparadis. Fine utgangspunkt til Nordmarka får du på linje 1 til stoppene Midtstuen, Holmenkollen, Voksenkollen eller Frognerseteren, mens linje 5 tar deg til Sognsvann og linje 3 til Skullerud og inngangen til Østmarka.

To populære ruter, som begge er på rundt 12 kilometer, går fra Sognsvann til Ullevålseter og tilbake, eller fra Frognerseteren til Skjennungstua og tilbake. Eller hva med å kombinere skituren med en tur til Skimuseet i Holmenkollen?

Tips!

Er det ikke skiføre er det like så fint å utforske marka til fots. Eller du kan oppdage noen av Oslos mange fine turstier, som en historisk vandring langs Akerselva, se kul kunst langs stiene i Ekebergparken eller en tur ut på idylliske Bygdøy.

Kopp med kakao på et dekket bord på Hotel Bristol i Oslo
Søyler i Vinterhaven Bibliotekbar på Hotel Bristol
Nærbilde av hender som spiller piano på Hotel Bristol

2. Byens beste kakao

En skikkelig påsketur er ikke komplett før du har inntatt minst én kopp kakao. Da passer det jo bra at du kan nyte byens beste varme sjokolade i Vinterhaven på Hotel Bristol.

Kakaoen her har nemlig flere ganger blitt kåret til Oslos beste – og smaker om mulig enda bedre etter en dag ute i frisk luft. Den er laget av belgisk kvalitetssjokolade av fineste sort, og blir servert i sølvkanne av servitører i uniform – selvfølgelig med vispet krem inkludert.

Hotel Bristols historiske storstue er dessuten et godt sted å slappe av etter turen, elegant innredet med marokkanske vibber, grønne palmer og myke, deilige stoler. Er du heldig spiller også hotellets huspianist opp til levende musikk fra flygelet.

3. Påskekrim i Bibliotekbaren

For enkelte er ikke påsken komplett før man har løst et mordmysterie eller to, og i Bibliotekbaren på Hotel Bristol kan du lene deg tilbake i godstolen og falle inn i påskekrimmens spennende verden.

Med sine skinnmøbler, velfylte bokhyller og mørkegrønne, mønstrede gulvtepper, minner lokalet like mye som en koselig stue som en bar, men du får selvfølgelig også servert leskende drikke og snacks til lesestunden om du ønsker det.

Du finner forøvrig et variert utvalg av leselektyre i Bibliotekbarens bokhyller tilgjengelig for lån, alt fra Robert Graves «Achilles vrede» og Petter Dass samlede verker til nyere «Når isen brister» signert Camilla Grebe – for å nevne noen.

Brettet morgenkåpe på Hotel Bristol
Frokostbord på Hotel Bristol
Dobbeltseng foran vindu på Hotel Bristol

4. En god og lang påskefrokost

I påskeferien blir det gjerne tid til å nyte frokosten litt lenger, og hva er vel ikke bedre enn en hotellfrokost med bugnende utvalg da? Hos Hotel Bristol står frokosten høyt, og du finner alt fra klassikere som egg og bacon, yoghurt og nystekt brød til fluffy pannekaker, ulike smoothies, et rikt ostefat og stjerneprodukter fra noen av landets beste lokale produsenter.

Egg er også en selvfølge på påskefrokosten, og på Hotel Bristols frokostbuffé kan du velge mellom kokt og stekt egg, eller fersk, silkemyk eggerøre, akkompagnert av masse deilig tilbehør.

Hyggelige servitører i uniform sørger for påfyll av kaffe og te – fra sølvkanne og i Hotel Bristols egne porselen så klart – slik at du kan fokusere på å bare nyte en lang og velsmakende påskefrokost.

5. Kulturelt påfyll

Oslo har blitt en skikkelig kul kulturby, med nyåpningen av Munchmuseet i Bjørvika, Astrup Fearnley-museet, Operaen og Nationaltheatret som noen av høydepunktene. Du kan også ta turen til Ekebergparken eller Vigelandsparken for utendørs skulpturkunst, eller kanskje det går en bra film på kino?

Med base på Hotel Bristol har du kort vei til alt hovedstaden har å by på – perfekt for deg som ønsker en påskeferie med kulturelle innslag.

Men du trenger heller ikke forlate hotellet for et innblikk i kunstens verden. Det holder å ta turen rundt på bygget som er fylt med flott kunst på hvert et hjørne. Sjekk blant annet ut de historiske veggmaleriene i Vinterhaven, som har vært der siden åpningen i 1920, det flere meter store Gobeleng-veggteppet eller Thaulow-maleriet som henger inne i Rozenkrantzsalen.