1. Plasseringen

Velger dere et lokale som er sentralt plassert, gjør dere gjestene deres en stor tjeneste. Da er det både enkelt og rimelig for dem å komme seg til og fra lokalet, i tillegg til at det er uproblematisk å finne overnatting for de gjestene som ønsker å bli over. Hotel Bristol ligger midt i hjertet av Oslo – med gåavstand til togstasjonen, omringet av kollektivtilbud og opplevelser som gjestene kan ta fatt på i for- eller etterkant av feiringen.

Det å gifte seg midt i storbyen, omkranset av et yrende folkeliv, er dessuten helt spesielt. Har du vielsen et annet sted i sentrum, kan brudefølget vandre sammen gjennom folkehavet og heies helt frem til festlokalet.

2. Du slipper å ta deltidsjobb som eventplanlegger

Det er ingen hemmelighet at et bryllup krever mye planlegging, og mange brudepar har høy puls i store deler av forberedelsesfasen. Det er overraskende mange valg som skal tas, og det å få kabalen til å gå opp er mer tidkrevende enn man skulle tro. Ikke bare skal du velge farger på alt fra blomster til servietter og innbydelser, men også holde i dialogen med cateringselskap, servitører, konditor, utleier av musikkanlegg og en hel haug med andre aktører.

Har dere bryllupet på Bristol, får dere hjelp med det meste. Og dere bestemmer selv hvor involvert dere ønsker å være i planleggingen.

Vi har fantastiske eventkoordinatorer med lang erfaring innen booking og gjennomføring, som kan ta seg av alt fra middag, bryllupskake og nattmat til blomster, dekorasjon og dansegulv. På den måten blir det enkelt for dere å møte den store dagen med senkede skuldre.

En mann hjelper til med planlegging og ser på kart
Smilende mann tar det varmt i mot på Hotel Bristol
Ansatt polerer og justerer på lysekrone

3. Stemningsgaranti

I 100 år har små og store anledninger blitt feiret på Bristol – nettopp fordi de flotte, historiske lokalene egner seg perfekt for nettopp det. Hotellet er tegnet av arkitekt Finn Rahn. Han ble særlig kjent for utformingen av «Den Mauriske Hall», som i dag huser Vinterhaven & Bibliotekbaren og er det første man møter når man trer inn på Bristol.

Her er den mauriske stilen og det karakteristiske interiøret godt bevart, og historiske elementer pryder også resten av hotellet. Flotte lysekroner, stukkaturer, søyler, veggdekorasjoner og herskapelige tekstiler setter rammen for en helt særegen stemning og kler en høytidelig feiring.

4. Mat dere vil minnes

Feirer dere på Bristol får dere tilgang til våre kompetente kokker som smaksetter dagen. Kjøkkensjef Johan Laursen og kjøkkenets kreative leder Filip August Bendi – som blant annet har erfaring fra restauranten Noma i København og Det Norske Kokkelandslaget – er opptatt av rene smaker og sesongbaserte råvarer, og byr på retter fra både det norske og det internasjonale kjøkken.

Vin på kjøl står på en benk
Dekket bord med hvite duker og vinglass
Kaker og makroner på et fat fra Bristol Konditori

Dere kan velge mellom ulike selskapsmenyer og får selvfølgelig mulighet til å prøvesmake sammen i forkant, for å finne de perfekte kombinasjonene for akkurat deres store dag.

Noen av Europas beste konditorer er også ansatt ved hotellet. De kan trylle frem hva enn dere måtte ønske for en søt avslutning på måltidet.

5. Dere kan ha vielse og fest på ett og samme sted

Hvis dere ønsker å sentrere hele bryllupet, er det mulig å også ha vielsen på Bristol. I dialog med hotellet kan dere da bli enige om rammene for vielsen og hvor den skal finne sted.

Har dere vielsen i Oslo tinghus, er det også bare et par minutters gange til hotellet. Svært praktisk!

6. Det er plass til alle

Enten dere ønsker en intim feiring med de nærmeste eller et storslått selskap med alle dere kjenner, har Bristol selskapslokaler som egner seg: Et flott rom for 10, eller en stor sal for 300 mennesker – og alt mellom. Basert på hvor mange dere blir, finner vi det perfekte lokalet for akkurat dere.

Dekket langbord i Hjørnestuen
Nærbilde av dekket bord med blomsteroppsats og levende lys
Flygel i selskapslokale med dekkede bord foran
Nærbilde av stoler i den Mauriske ballsal
Sittegruppe i den Mauriske ballsal
Store festsal med mange pyntede bord i bankettoppsett

7. Knirkefri teknikk

Et bryllup krever en god del teknisk utstyr. Det er taler som skal holdes, gjerne noe visuelt som skal vises frem på skjerm og kanskje en opptreden i en eller annen form som alle gjestene skal få med seg. Hotel Bristol har førsteklasses teknisk utstyr, som lydanlegg, mikrofoner, projektorer og lyskastere. Det er i tillegg mulig å sette opp en scene. På toppen av kransekaka har hotellet folk som kan styre teknikken for dere, slik at verken toastmasteren eller onkel Bjørn trenger å knote med kabler de ikke forstår seg på.

8. Dere slipper å rydde

Én ting er sikkert: Det kommer ikke til å friste dere det grann å stå opp til en real ryddesjau den første dagen som ektepar. Feirer dere på Bristol trenger dere ikke å tenke på rydding og vasking dagen derpå – det tar vi oss av. Dermed kan dere nyte kvelden til siste slutt og kun fokusere på frokosten og hverandre morgenen etter.

9. Bryllupssuite et steinkast unna

Har dere feiringen på Bristol, trenger dere ikke å beregne reisetid når festen er over og dere er klare for å ta kvelden. Her kan dere tilbringe natten bare noen trappetrinn unna festlokalet. Hotellet har flere ulike romtyper – deriblant seks luksuriøse suiter.

Ønsker dere å innkvartere hele brudefølget for hotellet? Vi har 251 komfortable og nyoppussede rom til disposisjon.

Vase med blomster i salongen
Nespresso kaffemaskin
Utskjærte detaljer på møblene
Dobbeltseng med rike utskjæringer

10. Innled ekteskapet med verdens beste frokost

Når dere våkner den første dagen som ektepar, trenger dere mat. Og den bør være god. Bristol er kjent for sin bugnende frokostbuffé, som består av alt ganen kan drømme om: Friske smoothier, nytraktet kaffe, hjemmebakt brød, pannekaker, luftige croissanter og et hav av frukt – for å nevne noe.

Vi har også en à la carte-meny som dere kan bestille frokostfavoritter som avokadotoast og omeletter fra. Og ønsker dere å få frokosten servert på rommet, ordner vi selvfølgelig det!

Bryllup på Hotel Bristol

Se våre selskapslokaler