Bristol Grill

Bestill bord
Julemeny
Gjelder til 22 desember

Forretter

Rakfisk fra Leira i Valdres

servert på tradisjonelt vis med seterrømme, rødløk, rødbeter, lefse og flatbrød

(Inneholder: Bygg, hvete, rug, melk)
255 kr
Grillet margbein

toppet med rørt tartar av okse med fermentert eple og steinsopp

(Inneholder: Egg, melk, sulfitter)
245 kr
Råmarinert kveite

servert med Islandsk wasabi og jalapeño

(Inneholder: Fisk, sulfitter)
225 kr

Hovedretter

Grillet vill piggvar fra Smøgen

servert med bakt løk, neper og saus på kylling kraft og røkt smør

(Inneholder: Fisk, melk, sulfitter)
475 kr
Entrecôte 300g

Sashi, Prussian Black, Polen - 550 kr

Rubia Gallega Discarlux, Galicia, Spania - 640 kr

Ytrefilet 300g

Sashi, Prussian Black, Polen - 550 kr

Rubia Gallega Discarlux, Galicia, Spania - 610 kr

På bein 350g til 950g

Sashi Clubsteak, Freygaard, Finland

450g/750g - 430 kr/ 670 kr

Sashi Côte de Boeuf, Freygaard, Finland 

750g/950g - 910 kr/ 1145 kr

(obs ventetid på 30 min)

Alt vårt kjøtt serveres med sprø pommes Anna, østerssopp fra Spydeberg toppet med parmesan og trøffel, og klassisk bearnaisesaus på brunet smør
(Inneholder: Egg, melk, sulfitter)

Tradisjonell julemat

Rakfisk fra Leira i Valdres

servert på tradisjonelt vis med seterrømme, rødløk, rødbeter, lefse og flatbrød

(Inneholder: Bygg, hvete, rug, melk)
520 kr
Lutefisk fra brødrene Andreassen fra Værøy i Lofoten

servert på tradisjonelt vis med ertestuing, bacon, baconfett, sennepssaus og Gulløyepoteter

Serveres to ganger

(Inneholder: Havre, fisk, melk, sennep)
665 kr
Pinnekjøtt fra Per’s kjøkken i Sandefjord

serveres med rotmos, vossakorv, kraft og Gulløyepoteter

Serveres to ganger

(Inneholder: Melk, sennep)
665
Hotel Bristols Tradisjonelle juletallerken siden 1924

Ribbe, medisterkaker, julepølse, rødkål, surkål, julesaus og Gulløyepoteter

Serveres to ganger

(Inneholder: Hvete, melk, sennep, sulfitter)
590

Dessert

Stilton

med portvins pærer og krydderbrød

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sulfitter)
210 kr
Multekrem “Wildenvey”

med krumkake og rørte multer

(Inneholder: Hvete, melk)
185 kr
Klassisk karamellpudding

med solbær fra Stine Mølstad på Næs og cognac-karamellsaus

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
185
Sjokoladesorbet og luftig mousse

toppet med sprø kakaokjeks

(Inneholder: Hvete, mandler, melk)
185 kr

Klassiske viner

Bristol Grill har et stort utvalg av klassiske viner, og et ekstra godt øye for Champagne. Luksuriøse Geoffroy ´Expression` Brut» er blant boblene som er fast inventar på huset.

Godt fra grillen

Hos oss står kullgrillen i fokus, og vi serverer grillede elementer i hver rett. Vi liker å leke oss litt med grillkonseptet – uten at det går utover den klassiske rammen rundt måltidet.

Bærekraft i fokus

Hotel Bristol er et sertifisert Miljøfyrtårn. I restauranten bruker vi økologiske råvarer og jobber for å redusere matsvinn. Vi bruker alltid hele råvaren, slik at ingenting går til spille.

Personlige tilpasninger

Vi strekker oss langt for å tilpasse måltidet etter dine behov, enten det dreier seg om spesialdietter eller allergier. Ta kontakt med oss noen dager før besøket, så tilrettelegger vi etter beste evne.

Utsøkte råvarer i sesong

Vi benytter oss alltid av råvarer av høy kvalitet – og aller helst fra lokale produsenter. Derfor tilpasser vi også menyen etter sesong.

Innendørs parkering

Bristolgarasjen er åpen for hotellets gjester, enten du skal overnatte eller bare er innom for å spise. 

De spesielle anledningene

Helt siden Bristol Grill åpnet som grillrestaurant i 1924 har store og små anledninger blitt feiret her. Vi tilbyr en helt egen selskapsmeny dersom dere er seks personer eller flere.

 

Smaken av Bristol Grill

I hjørnet forbi Vinterhaven og resepsjonen på Hotel Bristol, ligger en av Oslos eldste og mest ærverdige restauranter. Her venter verdens beste kjøtt og en drikkemeny med 67 forskjellige Champagner. Å spise middag på Bristol Grill er en opplevelse alle bør unne seg.

Toppkokkene liker å overraske gjestene med gastronomiske opplevelser utenom det vanlige.

– Vi bestemte oss tidlig for at kokkene selv skulle servere maten. Både fordi vi er ekspertene når det kommer til råvarene og maten vi lager, men også fordi vi er utrolig stolte av menyen. Vi ønsker også tettere kontakt med gjestene våre, sier kjøkkensjef Johan Love Laursen.

 

Rått kjøtt av ypperste kvalitet
En bartender på jobb
En klassisk cocktail servert i glass med stett

 

Robata-grill og eget mørningsskap

– Kjøttet vi serverer er hengemørnet og av ypperste kvalitet. Både Galicia- og Sashi-kjøttet er kåret til verdens beste kjøtt. Vi har også Waguy-kjøtt fra Amerika, Australia og Japan. Kjøkkenet er åpent og gjestene kan derfor se oss når vi fyrer opp Josper-grillen som er en kullfyrt grillovn fra Spania. Her har vi god kontroll på temperaturen og steker kjøttet nøyaktig slik gjestene ønsker, forteller kjøkkensjefen.

Det klassiske lokalet fra 1924 er nylig blitt totalrenovert, men de ærverdige detaljene er bevart. Her dekkes bordene med porselen og sølvbestikk. Bristol Grill er kjent for sin tradisjonelle julemat, men gjestene lar seg også begeistre av tastingmenyene.

Les mer: Hundre år med luksus på Bristol

– Våre kjøtt- og kaviartastinger er populære. Her kan gjester smake forskjell og sammenligne, samtidig som vi forteller om råvarene vi bruker og hvor de kommer fra. Disse menyene gir en merverdi i at det skapes en totalopplevelse med nye smaker og kunnskap, sier Johan Love Laursen.

 

Historisk belysning og lokale med sjel
Benk med vinflasker i vinkjøler
Kamskjell og smør godgjør seg glødende kullbiter
Bord dekt klart for gjester
Stort kjøttstykke løftes ut av grillen
Bord med hvit duk dekket for to i Bristol  Grill

 

27 kvalitetsvin på glass og egen sake-sommelier

Det er to sommelierer i restauranten som kan anbefale vin som passer til maten. Her kan du blant annet velge mellom 27 viner på glass av høy kvalitet. Vi kan også tilby en sake-sommelier for de som vil ha den japanske drikken til maten. Er du glad i gin kan vi tilby en egen ginbar med et stor utvalg av vintage gin. Ønsker du champagne kan du velge blant 67 forskjellige flasker, blant annet Ruinart - fra verdens eldste champagnehus.

Søte fristelser

Med en anerkjent konditori tilbyr Bristol Grill en dessertmeny som gir gjester den perfekte avslutning på et godt måltid.

– Vi skifter meny basert på sesong og de beste råvarene vi får inn. Blant våre mest populære desserter er hjemmelaget iskrem med karamell og Valrhona-sjokolade, og norske bringebær med ricotta mousse. Det er også mulig å kjøpe med seg Bristols signaturbrød med hjem. Vi har nemlig et eget bakeri, og baker alt selv av det vi serverer på menyen. Godt håndverk og gode råvarer er viktig for oss. Det er jo det vi er gode på og det er det vi er kjent for – kvalitet, god smak og førsteklasses service, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Les mer om hvordan Maria og samboeren fant roen på hotell i egen by.