Nærbilde av lampetter

Levende pianomusikk og lukten av nybakte scones møter deg når du trer inn i det historiske lokalet i Kristian IVs gate. Originale lysekroner, praktfulle, ornament-utsmykkede søyler og bokhyller i massivt treverk pryder den herskapelige Vinterhaven og Bibliotekbaren.  

– Når du kommer inn dørene er det litt som å tre inn i et annet land der tiden har stått stille, og du glemmer fort det hektiske bylivet utenfor den verneverdige fasaden, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

1. Verdens beste kjøtt 

Selv om du finner mye forskjellig på menyen, er Bristol Grill først og fremst en kjøttrestaurant. Her er biffen den store stjerna, og kjøttet som serveres er nøye utvalgt og på menyen nettopp fordi det er best på smak. 

Restauranten har også et eget modningsskap for å gjøre kjøttet enda bedre, og det grilles alltid i den kullfyrte Josper-grillen for å virkelig få frem de gode smakene. Det er også verdt å nevne at både Galicia- og Sashi-kjøttet er kåret til verdens beste kjøtt. 

Her får du altså kjøtt av aller ypperste kvalitet! 

2. Servicen 

Det er ikke mange stedene igjen som setter service like høyt som Bristol Grill. Her er de opptatt av å ivareta den klassiske servicen som ikke er like selvfølgelig på restauranter lenger.  

Bristol Grill vet hvor viktige de små detaljene er, om det så er at bestikket er nypusset, at porselenet har gullkant eller at servitørene virkelig kan faget sitt. 

Selvfølgelig tilpasses også måltidet etter dine behov, enten det dreier seg om allergier eller ønsker om spesialdietter. 

3. Utsøkte råvarer

Kokkene hos Bristol Grill vet å finne de gode råvarene, og bruker gjerne god tid (og mye omtanke) i å finne de beste – og gjerne lokale – produsentene. Du kan dermed være sikker på at det du får på tallerkenen er av beste sort. Råvarer laget med kjærlighet gir jo ofte de beste matopplevelsene.

Hos Bristol Grill kan du blant annet få servert smør og rømme levert rett fra Valmsnes Gård i Åmot, villfisket piggvar fra Smögen og det som har blitt kåret til verdens beste kjøtt. 

Les også: En kveld på Bristol Grill

Nærbilde av kjøttsykke
Tildekket bord
Nærbilde av kjøtt som blir stekt

4. Klassikerne på menyen 

Menyen til Bristol Grill endres stadig, både etter sesong og hvilke råvarer som er best. Men noen retter er og blir en «stayer» på menyen – og verdt et besøk i seg selv. 

En av de største klassikerne er Bristols velkjente pepperbiff, servert med sprø Pommes Anna med trøffelsopp og parmesan, og ikke minst det flytende gullet: masse deilig peppersaus laget på syltet, grønn Madagaskar-pepper for ekstra god smak. 

En annen stjerne verdt å smake er den kullgrillede piggvaren – populært kalt «kongen av fisk». Den er fisket i Smögen, kjøpt direkte fra fiskeauksjonen og serveres med varierende tilbehør, avhengig av sesong. 

Også klassikeren tartar til forrett er grunn nok til et besøk. Den serveres på et grillet margbein – og smaker himmelsk! 

5. En unik opplevelse

Det skal føles litt spesielt å gå inn dørene til Bristol Grill

Her kan du kjenne historien i veggene, og nyte av en klassisk atmosfære og service – slik det ble gjort i de gode, gamle dager. I løpet av kvelden vil du kanskje også oppleve ting som ikke er så vanlig på restaurantene lenger. Som at servitøren flamberer pepperbiffen foran deg ved bordet og kommer med cognac på egen tralle. 

For deg som setter pris på det lille ekstra, byr også menyen på unike elementer du ikke finner så mange andre steder. Som en himmelsk Osietra-kaviar, et bredt og variert vinkart og eksklusiv champagne fra Geoffrey Expression. Faktisk har Bristol Grill fått utmerkelsen «Best of Award of Excellence» av Wine Spectator for sin kunnskap og fyldige vinkjeller.