Stor og luksuriøs dobbeltseng på Hotel Bristol

Visste du at vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet i sengen? Det tilsier at vi i gjennomsnitt sover 7,5 timer i døgnet – som igjen utgjør hele 229 timer i måneden og 15,6 uker i året.

Det er mye tid med øynene lukket! Og ifølge søvnforsker Matthew Walker, som har skrevet boken «Hvorfor vi sover», gjør du lurt i å utnytte denne tiden best mulig.

Det er nemlig ikke en celle eller organ i kroppen som ikke blir påvirket av søvnen. Sover du godt føler du deg ikke bare mer opplagt og konsentrert – du unngår også skader på hjernen, får et bedre immunforsvar og stabiliserer kroppens blodsukkerbalanse.

Med tilstrekkelig med søvn, som ifølge Walker vil si åtte timer per natt, unngår du også økt risiko for blant annet Alzheimer, diabetes, hjertesykdommer, kreft og slag.

God søvn er med andre ord livsviktig for helsen, og kort oppsummert mener forfatteren at «jo mer du sover, desto lengre lever du».

Senger av ypperste klasse – og gjester som vil ha med sengen hjem

Da sier det seg selv at en god seng er viktig, og på alle Hotel Bristol sine rom kan du drømme deg bort i deilige senger fra Jensen, fylt med fluffy dyner og puter av typen Svalbard Explorer - Lux fra Bergen Dun som er svøpt i mykt og svalt sengetøy av ypperste kvalitet.

Ifølge naprapat og spesialist i anatomi og søvnkomfort i Jensen, Truls Hotvedt, er både godt sengetøy som regulerer kroppstemperaturen riktig, samt det å sove i et mørkt og stille rom, viktige faktorer for en god natts søvn.

– Men noe av det aller viktigste er en god seng, og sover du i en Jensen kan du «sjekke» av på den, sier Hotvedt.

Seng foran vindu på hotellrom på Hotel Bristol
Frokost, kaffe og avis på Hotel Bristol
Speil på rom på Hotel Bristol

For å forklare det enkelt: Ligger du dårlig vil kroppen etter hvert oppleve ubehag, og da sendes det en beskjed til hjernen om at du må vri deg for å unngå dette ubehaget – og dermed forstyrres søvnen din. Jensen-sengene hos Hotel Bristol, som er utviklet i samarbeid med Thon og Jensens eksperter, har dermed et spesiallaget fjærinnlegg med en fasthet tilpasset folk flest. I tillegg er den optimal med tanke på fukt, varme og sirkulasjon, som alle sørger for en mest mulig rolig natt for deg som ligger i den.

– Det er tydelig at Hotel Bristol setter pris på kvalitet og vil det beste for gjestene sine, ettersom de har valgt senger av kvalitet flere hakk over det som er normalen på andre hoteller, forteller Hotvedt.

– De vet at søvn er viktig, og vi får stadig vekk forespørsler fra fornøyde Bristol-gjester som ønsker den samme komforten hjemme.

– Det er tydelig at Hotel Bristol setter pris på kvalitet og vil det beste for gjestene sine, ettersom de har valgt senger av kvalitet flere hakk over det som er normalen på andre hoteller

Flere fordeler

Søvn er viktig for at kroppen skal få tid til å bygge seg opp, og at hjernen skal få bearbeidet dagens inntrykk, forankre ny kunnskap og kvitte seg med overflødig informasjon.
I tillegg til at du våkner uthvilt, gjør en natt i Hotel Bristols senger flere underverker, ifølge Hotvedt. Så dersom du trenger noen fornuftige argumenter til deg selv for hvorfor du bør unne deg en natt eller to på hotell, så er det bare å lese videre:

– Når du sover «vaskes» hjernen for slaggstoffer. Forskning har vist at det kan være en sammenheng mellom disse slaggstoffene og utviklingen av demens. Drømmesøvnen har også en viktig funksjon med å rydde opp i følelser knyttet til minner, og kan beskrives som emosjonell førstehjelp.

Får du en god natts søvn får altså kroppen tid til å bygge seg opp igjen, og hjernen får kvittet seg med overflødig informasjon. Det gjør det enklere å lære ting, huske ting og samle minner.

Jensen har siden oppstarten for 75 år siden hatt som mål at alle som sover i en Jensen-seng skal oppnå så optimal søvnkvalitet som mulig for å våkne helt uthvilt, og Hotvedt er ikke i tvil om hvorfor det er fortsatt er viktig.

– Hvis evolusjonen hadde ment at søvn ikke var livsviktig hadde vi jo sluttet å sove for lenge siden.

Sov godt på Hotel Bristol

Sjekk tilgjengelighet