Detaljbilde av baren på Hotel Bristol

Med drinken «The Genesis» gikk Hotel Bristols barsjef Norbert Žatkuliak (27) helt til topps i konkurransen da 19 av landets beste bartendere samlet seg på baren Krök i Oslo før jul.

I konkurransen, organisert av den italienske likørprodusenten Caffè Borghetti, var oppgaven å lage sin egen vri på klassikeren Espresso Martini. Deltakerne ble dømt etter både tekstur, smak, kreativitet og utførelse, og til slutt trakk en enstemmig jury-trio frem Norberts versjon som den beste.

– Det er veldig, veldig kult. Jeg la mye omtanke i oppskriften og historien bak, og brukte blant annet min egen essens. Og det funket tydeligvis, forteller Norbert fornøyd.

– Det er bak bardisken jeg hører hjemme

Til daglig jobber Norbert som barsjef på Hotel Bristol i Oslo, der han blant annet har ansvaret for å utvikle menyer for både Bristol Gin Bar, Vinterhaven og nyåpnede Bristol Pub.

Men veien hit var litt tilfeldig for barsjefen, som opprinnelig er fra Slovakia.

– Jeg trengte en pause fra kriminologi-studiene i hjemlandet og dro til Norge for å jobbe et halvt år i 2017.

Her endte han opp på hotellet Dr. Holms på Geilo, der barteamet trengte hjelp i påskesesongen.

– Og det var da jeg forstod at det var bartender jeg skulle bli. Jobben på Geilo førte til at jeg endret hele livet mitt, forteller Norbert.

Videre gikk veien innom både Kragerø og Slovakia, før han endte opp i Oslo og på Hotel Bristol i 2021. Og skal vi tro drinkmesteren selv, har han funnet hjem.

– Når jeg står bak bardisken føler jeg meg som meg. Jeg kan ha en dårlig dag, men det endrer seg det sekundet jeg kommer meg bak bardisken. Det er her jeg hører hjemme, sier Norbert.

profilbilde av Norbert Žatkuliak


Premie og fremtidsdrømmer

Som premie i konkurransen får Norbert viet to sider i Caffè Borghettis nye bok, der man blant annet kan finne oppskriften på vinnercocktailen.

– I tillegg får jeg reise til Milano i mai. Både tur og bok blir veldig spennende, sier Norbert.

I fremtiden drømmer han også om å kunne lære andre om bartenderkunst, eie sin egen bar og dyrke lidenskapen sin for mixologi. 

Og ikke minst: Å lage den ultimate Negroni.

– Det er min favorittcocktail, uten tvil. Jeg prøver stadig å utvikle min egen vri på den, men samtidig ha respekt for den originale oppskriften, sier barsjefen.

– Jeg drikker sjeldent selv, men når jeg gjør det er det alltid en Negroni.

Les også: Bristol-kokkens frokostfavoritter: Luis Branco

– Når jeg står bak bardisken føler jeg meg som meg. Jeg kan ha en dårlig dag, men det endrer seg det sekundet jeg kommer meg bak bardisken. Det er her jeg hører hjemme, sier Norbert.