Nærbilde av kullgrillet piggvar.

Om du har besøkt Bristol Grill oppgjennom av årene – enten det er ti eller femti år siden – er sjansen stor for at du har sett piggvar på menyen. For den hvite fisken er en av restaurantens virkelig store klassikere.

- Piggvar er og blir en stayer hos oss. Tilberedning og tilbehør har endret seg, men fisken må vi ha, sier kjøkkensjef Jan Frode Berntsen.

Godt med alt

For kjøkkensjefen er det flere grunner til at piggvaren har stått støtt på menyen i så lang tid.

- Piggvar er en skikkelig kvalitetsfisk. Den har både bedre smak og tekstur enn for eksempel kveite.

For å virkelig få frem smakene, kullgrilles piggvaren i restaurantens Josper-grill. Du finner fisken på menyen året rundt, men tilbehøret varierer etter sesong.

Om våren og sommeren kommer piggvaren gjerne akkompagnert av håndpillede grønlandsreker, erter, grillet, syltet agurk, konfiterte potetkuler og kylling velouté. Om høsten og vinteren brukes ofte rotgrønnsaker og sopp, med rødvinssaus til.

- Piggvaren tåler omtrent alt, og er god sammen med det meste. Den er enkel sånn, sier Berntsen.

«Du kan være sikker på at vi legger like mye kjærlighet i tilberedningen av piggvaren som vi gjør med kjøttet.»

Klassiker med en twist

Bristol Grill er i gang med å ta tilbake de gamle, gode tradisjonene, med britisk luksus og fransk fornøyelse i beste stil. Her står service i forsetet, og smakene like så.

Piggvar er sammen med pepperbiffen – eller «steak au poivre» som den heter på menyen – en av restaurantens mangeårige klassikere. Og tradisjonen tro har også fiskeretten hos Bristol Grill røtter i det franske kjøkkenet.

- Reker og erter, samt veloutésausen, er en fransk klassiker. Og så har vi «twista» det litt, forklarer kjøkkensjefen.

- Jeg liker at fiskeretter er lette og friske, og heller har en litt fetere saus, som her. Denne sausen er for øvrig så god at den nærmest kan drikkes ved siden av, ler Berntsen.

Han forsikrer samtidig om at fiskeretten er et godt valg, til tross for at Bristol Grill er en biffrestaurant.

- Du kan være sikker på at vi legger like mye kjærlighet i tilberedningen av piggvaren som vi gjør med kjøttet, sier kjøkkensjefen.

- En så god fisk fortjener intet mindre.

Les også: Pepperbiffens comeback

Nærbildet av piggvar