Nærbildet av Osietra-kaviar

Fra russiske tsarer som nøt den med vodka til verdensfiffen som vil vise rikdom – få råvarer er så ettertraktet og oser like mye av eksklusivitet som russisk kaviar.

Også kokker og gastronomer som virkelig setter pris på kvalitet og gode smaker drømmer gjerne om den russiske delikatessen, som er delt inn i eget hierarki og prissatt deretter. Og skal du ha ekte vare, er det beluga, osietra eller sevruga som gjelder.

- Det er ikke økonomisk gunstig for oss å ha kaviar på menyen, men vi vil ha den der rett og slett fordi den er så utrolig god, sier kjøkkensjef Jan Frode Berntsen.

- Dessuten forbinder man gjerne russisk kaviar med mye av det samme som Bristol Grill står for: Klassisk eleganse, ærverdige tradisjoner – og en god dose luksus.

Les også: 5 grunner til å spise på Bristol Grill

Klassisk servering

Osietra-kaviaren som serveres hos Bristol Grill kommer fra GASTROunika, og kommer på bordet i en gullboks på is sammen med kokt, revet egg, gressløk, rødløk og rømme fra Valmsnes Gård i små skåler ved siden av. Dette danderer du deretter på en briochetoast som en slags sandwich.

- Vi har valgt en klassisk servering der tilbehøret er ganske enkelt. På den måten lar vi kaviaren skinne som den superstjerna den er, forteller kjøkkensjefen.

- Men vi har byttet ut tradisjonelle blinis med briochebrød for at retten skal mette litt mer. Det søte brødet står dessuten veldig godt til resten av smakene.

Men i bunn og grunn er det kaviaren som er avgjørende, ifølge Berntsen.

- Alle kan koke egg og servere rømme, så det er kaviaren som må være av god grad og kvalitet.

«Vår klassiske servering lar vi kaviaren skinne som den superstjerna den er.»

Det lille ekstra

Du kan også velge å bestille kun boksen med kaviar og kanskje nyte den med noen gode bobler, eller du kan for eksempel spise den sammen med tartaren, tipser Berntsen.

- Kaviar smaker godt med det meste. Du kan ta en skje med kaviar på toppen av så og si alle rettene våre, og det vil bare løfte frem smakene og gjøre dem enda bedre.

Klassisk, ærverdig, luksus og det lille ekstra – russisk kaviar har hele pakka. Dermed har den en helt naturlig plass på menyen hos Bristol Grill.

- Jeg anbefaler alle å smake på denne kaviaren en gang i løpet av livet. Den er virkelig himmelsk god! avslutter kjøkkensjefen.

Les også: En kveld på Bristol Grill

 

Kafiar toppet på smørstekt brioche med klassisk tilbehør