Kopp med kakao på Hotel Bristol

Den myke, romtempererte kremen som først treffer leppa, etterfulgt av fyldig, varm sjokolade som fyller munnen. Mmm!

Få ting smaker så godt som en vellaget kakao – særlig etter å ha vært ute i frisk luft.

Hotel Bristol har hatt varm sjokolade på menyen i en årrekke, og både gjester og kåringer i avisene mener stadig at den er byens beste.

I tillegg kan hotellet skilte med det som må sies å være perfekte kakaoomgivelser: I Vinterhaven & Bibliotekbaren er det elegante, marokkanske vibber og historisk sus, og her serveres sjokoladen i en liten sølvkanne, brakt til bordet av en servitør i uniform, før den nytes fra hotellets karakteristiske grønne porselen. Perfekt vispet krem med revet sjokolade kommer i en skål ved siden av, sånn at du kan tilføre akkurat så mye du vil.

Bristols berømte kakao smaker naturligvis nydelig andre steder også, og hvis du har lyst til å nyte den på skitur eller hjemme i sofaen, bør du lese videre.

Nå deler vi nemlig oppskriften!

Og heldigvis for deg, så er det ikke så mye hokuspokus. For ifølge hotellets kjøkkensjef, Jan Frode Berntsen, er det enkle ofte det beste – også når det kommer til kakao.

– Oppskriften vår er veldig enkel og veldig god, sier han.

– Hemmeligheten ligger i å finne riktig styrke på sjokoladen – og akkurat passe mengde sjokolade og melk.

For å finne fram til den perfekte balansen, har kjøkkenet på Hotel Bristol eksperimentert seg frem.

– Vi landet på at 53,8 prosent sjokolade var den ultimate styrken, og at 160 gram av denne var riktig mengde til én liter melk, forteller Berntsen, og legger til:

– Men så lenge du har en kvalitetssjokolade på mellom 53 og 55 prosent blir det bra.

Tips! Det er mulig å bestille Afternoon Tea-pakke med varm sjokolade i stedet.

Kvinne som drikker kakako på Hotel Bristol

Slik lager du din egen

Du trenger:

  • 1 liter helmelk
  • 160 gram Callebaut Dark Callets 81NV 53,8 % – eller en annen god sjokolade – gjerne belgisk
  • Fløte til krem
  • Litt ekstra sjokolade til topping


Slik går du frem:

  1. Varm forsiktig opp melken under omrøring. Pass på at den ikke begynner å koke.
  2. Når melken er varm, tilsetter du sjokoladen og rører til den er smeltet.
  3. Serveres med lettpisket krem og litt revet sjokolade på toppen.

Ryktet om at Hotel Bristol serverer byens beste kakao har ført til at det kan gå med opptil 40 liter med varm sjokolade her på en god dag, forteller en av hotellets kjøkkensjefer, Jan Frode Berntsen.