– Verdens beste tartar
John Marius og Merete sjekker inn på Hotel Bristol flere ganger i året. Og det er spesielt én ting som får dem til å komme tilbake igjen og igjen.
– Jeg besøkte Hotel Bristol for første gang i 2006 sammen med faren min, og husker fortsatt følelsen av å gå inn dørene her. Det var så stort og fint! Skikkelig herskapelig og luksuriøst, forteller John Marius Lislebø (38).
Siden besøket i 2006 har det blitt utallige turer til hotellet i hovedstaden for John Marius. Både med hele storfamilien, i jobbsammenheng og sammen med kona Merete Lislebø (33).
– Vi har vært her over 30 ganger sammen, og flere skal det bli, sier John Marius. Og grunnen til hvorfor er klinkende klar:
– Tartaren! Den er verdens beste, erklærer han.
Storfamiliens favoritt
Tartaren som blir servert i Vinterhaven lages av kjøtt av kvernet nyretapp og er av den klassiske varianten – toppet med en fersk eggeplomme og servert med smørgrillet surdeigsbrød og tilbehør som finhakket rødløk, syltet rødbet og agurk, kapers, finstrimlet reddik, fersk, revet pepperrot og dijonsennep.
I likhet med John Marius har den klassiske retten lang fartstid på hotellet, og har stått på menyen i Vinterhaven i mange, mange år.
– Jeg gleder meg til den hver gang vi skal hit, og spiser tartaren hver eneste gang. Det er søtt, salt og bittert i perfekt harmoni, og kvaliteten på kjøttet er ypperlig, sier John Marius.
To-tre ganger i året tar også hele storfamilien turen til Bristol. Da samles rundt tjue personer fra hele landet, fra 20-åringer til folk på over 80.
– Tartaren er ikke et høydepunkt bare for meg og faren min, men for mange i familien. Vinterhaven er også et veldig hyggelig sted å samles, og gir følelsen av å reise tilbake i tid, sier John Marius.
Hverdagsluksus
Til daglig bor det Oslo-glade paret i Tønsberg med sine tre barn. John Marius jobber som veileder på NAV, mens Merete er fagarbeider i en barnehage.
– I en hektisk hverdag, med tre små barn, smaker det alltid godt med barnefri og en Oslo-tur, sier Merete.
Hun setter ekstra stor pris på Hotel Bristols rolige atmosfære og vennlige service.
– Vi føler roen senke seg straks vi kommer inn dørene. Det gir en følelse av ekte luksus i en ellers travel hverdag, sier Merete og legger til:
– Dessuten er frokosten en opplevelse i seg selv!
Planlegger nytt besøk
Med mange besøk i kofferten har paret dessuten innarbeidet en fin rutine, og også dette besøket starter som det pleier.
– Etter å ha sjekket inn går vi opp på rommet for å ta noe godt å drikke fra minibaren. Deretter går vi ned i Vinterhaven for lunsj, gjerne til litt klavermusikk, sier Merete.
Paret er ikke i tvil om at de vil anbefale andre å ta turen.
– Hotel Bristol må rett og slett bare oppleves. Det er herskapelig og luksuriøst – og en rolig oase midt i storbyen, sier John Marius.
– Selv skal vi booke ny tur så fort muligheten byr seg!