Tallerken med biff tartar fra Hotel Bristol restaurant

– Jeg besøkte Hotel Bristol for første gang i 2006 sammen med faren min, og husker fortsatt følelsen av å gå inn dørene her. Det var så stort og fint! Skikkelig herskapelig og luksuriøst, forteller John Marius Lislebø (38).

Siden besøket i 2006 har det blitt utallige turer til hotellet i hovedstaden for John Marius. Både med hele storfamilien, i jobbsammenheng og sammen med kona Merete Lislebø (33).

– Vi har vært her over 30 ganger sammen, og flere skal det bli, sier John Marius. Og grunnen til hvorfor er klinkende klar:

– Tartaren! Den er verdens beste, erklærer han.

 

Storfamiliens favoritt

Tartaren som blir servert i Vinterhaven lages av kjøtt av kvernet nyretapp og er av den klassiske varianten – toppet med en fersk eggeplomme og servert med smørgrillet surdeigsbrød og tilbehør som finhakket rødløk, syltet rødbet og agurk, kapers, finstrimlet reddik, fersk, revet pepperrot og dijonsennep.

I likhet med John Marius har den klassiske retten lang fartstid på hotellet, og har stått på menyen i Vinterhaven i mange, mange år.

– Jeg gleder meg til den hver gang vi skal hit, og spiser tartaren hver eneste gang. Det er søtt, salt og bittert i perfekt harmoni, og kvaliteten på kjøttet er ypperlig, sier John Marius.

To-tre ganger i året tar også hele storfamilien turen til Bristol. Da samles rundt tjue personer fra hele landet, fra 20-åringer til folk på over 80.

– Tartaren er ikke et høydepunkt bare for meg og faren min, men for mange i familien. Vinterhaven er også et veldig hyggelig sted å samles, og gir følelsen av å reise tilbake i tid, sier John Marius.

 

Hverdagsluksus

Til daglig bor det Oslo-glade paret i Tønsberg med sine tre barn. John Marius jobber som veileder på NAV, mens Merete er fagarbeider i en barnehage.

– I en hektisk hverdag, med tre små barn, smaker det alltid godt med barnefri og en Oslo-tur, sier Merete.

Hun setter ekstra stor pris på Hotel Bristols rolige atmosfære og vennlige service.

– Vi føler roen senke seg straks vi kommer inn dørene. Det gir en følelse av ekte luksus i en ellers travel hverdag, sier Merete og legger til:

– Dessuten er frokosten en opplevelse i seg selv!

5 stjerner på frokostbuffeten

 

Hotellrommet er lyst og delikat. Veggene har en mønstrete tapet med gråhvit bakgrunn og gullmønster. Rommet har en dobbeltseng med to puter til hver person, Gult interiør og Grønt vegg-til-vegg-teppe med gule Bristol Hotel - logoer.


Planlegger nytt besøk 

Med mange besøk i kofferten har paret dessuten innarbeidet en fin rutine, og også dette besøket starter som det pleier.

– Etter å ha sjekket inn går vi opp på rommet for å ta noe godt å drikke fra minibaren. Deretter går vi ned i Vinterhaven for lunsj, gjerne til litt klavermusikk, sier Merete.

Paret er ikke i tvil om at de vil anbefale andre å ta turen.

– Hotel Bristol må rett og slett bare oppleves. Det er herskapelig og luksuriøst – og en rolig oase midt i storbyen, sier John Marius.

– Selv skal vi booke ny tur så fort muligheten byr seg!

Merete og John Marius på rød løper utenfor Hotel Bristol.
Merete og John Marius får utdelt nøkkelkort til rommet sitt på Hotel Bristol.
Merete og John Marius i gangen på vei til rommet sitt. Veggene  i gangen er lyseblå med to horisontale gullstriper som viser vei gjennom gangen. Gulvet er teppebelagt med en mørkeblått teppe med hotellets logo i gull som rammes inn av gullstriper.