Vinterhaven & Bibliotekbaren

Bestill bord
Meny
gjeldene fra 26.mai 2021

Afternoon Tea Serveres 11.00 - 22.00

Smørbrød

Røkelaks og eggerøre servert på loff
Agurk og mild pepperrotkrem servert på firekornbrød
Bristols hjemmelagde skinke med pistasjkrem på firekornbrød
Krustade fylt med rognkjeksrogn og creme fraiche

(Inneholder: Alle allergener)
Scones

Hjemmelagde scones fra vårt konditori servert med clotted cream, lemon curd og sesongens syltetøy

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
Petit four

Et utvalg bakverk og søte fristelser fra vårt konditori

(Inneholder: Alle allergener)
Te

Velg mellom Earl Grey, English Breakfast, Assam, Darjeeling First Flush, Chai, Sencha, Oolong Formosa, Rooibos*, Bestemors Frukthave, Kamille*

* Koffeinfri

Varm sjokolade med pisket krem

Bytt ut te med vår varme sjokolade for 40 kr ekstra. En blanding av melkesjokolade og mørk belgisk sjokolade tilsmakt med appelsin og Madagaskar-vanilje.

(Inneholder: Melk)
Pris
495 kr per person

Smørbrød Serveres 11.00 - 17.00

Håndpillede reker

Serveres med bløtkokt egg, majones og agurk på loff

(Inneholder: Havre, hvete, rug, egg, melk, skalldyr, sulfitter)
245 kr
Røkt ørret

Serveres med eggerøre og løksalat tilsmakt med krondill

(Inneholder: Hvete, rug, egg, fisk, melk, sennep, sulfitter)
185 kr
Roastbiff

Serveres med russisk salat, karse og klassisk remulade

(Inneholder: Hvete, rug, egg, melk, sennep)
205 kr
Fritert rødspette

Serveres med karriremulade, ferske reker og sitron på rugbrød

(Inneholder: Hvete, rug, egg, fisk, melk, selleri, sennep, skalldyr, sulfitter)
225 kr
Bristols hjemmelagde karbonade

Serveres med tomatsalat, reddiker og karamellisert løk og speilegg

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sennep)
205 kr
Klassisk biff tartar

Serveres med klassisk tilbehør og grillet brød

(Inneholder: Hvete, rug, egg, melk, sennep)
195 kr
Najadlaks

Serveres med Berber potetsalat, rørosrømme og dill

(Inneholder: Hvete, fisk, melk, selleri, sennep)
185 kr
Friterte kikerter

Serveres med marinert broccolini med sitron og hummus

(Inneholder: Hvete, sesamfrø)
155 kr
Langtidsstekt blomkål

Serveres med med ristet blomkålscreme, urtesalat og fritert kapers

(Inneholder: Hvete, melk, sulfitter)
155 kr

Lunsjretter Serveres 11.00 - 17.00

Hitra krabbesalat

Serveres med sitron, estragon emulsjon og grillet surdeigsbrød toppet med Västerbottenost

(Inneholder: Bygg, hvete, egg, melk, sennep, skalldyr, sulfitter)
195 kr
Bristols Cæsarsalat

Serveres med kyllingbryst, bacon, krutonger og lagret parmesan

(Inneholder: Hvete, rug, egg, fisk, sennep)
225 kr

Kaker fra vårt konditori Serveres 11.00 - 17.00

Napoleonskake

Hjemmelagd butterdeig, pisket fløte tilsmakt med rom fra Jamaica og Tahiti-vanilje

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
115 kr
Budapestkake

Hasselnøttmarengs rullet med mandariner og pisket fløte

(Inneholder: Mandler, egg, melk)
115 kr
Klassisk Opera kake

Kaffe og mandelbunn og mørk sjokolade ganache

(Inneholder: Hvete, mandler, egg, melk)
115 kr
Ostekake

Med norske bjørnebær

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
115 kr
Hjemmelagde Scones

Serveres med clotted cream, lemon curd og sesongens syltetøy

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
70 kr
Linse

Fylt med vaniljekrem

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
70 kr

3-retters Serveres 17.00 - 22.00

Regnbueørret

Regnbueørret «Troisgros» Vin Jaune og matsyre

(Inneholder: Fisk, melk, sulfitter)
Rosastekt lam

Med Barigoule på sellerirot, ristet hvitløkskrem, sopp duxelle, smørstekt spinat og stekesjy

(Inneholder: Melk, selleri, sulfitter)
Eplepai

Med Tahiti vaniljeis

(Inneholder: Hvete, mandler, egg, melk)
Pris
525 kr per person
Drikkemeny
495 kr per person

Kveldsretter Serveres 17.00 - 22.00

Marinerte kalamataoliven
55 kr
Gratinerte østers

Fra Arnevik med Vermut, urter og mie de pain

(Inneholder: Hvete, bløtdyr, melk)
35 kr per stk
Hjemmelaget potetchips

Med løyromdipp

(Inneholder: Fisk, melk)
75 kr
Terrinen

På Norsk andelever og røkt svineknoke med Reine Claude plommer i Armagnac og grov sennep

(Inneholder: Melk, sennep, sulfitter)
155 kr
Regnbueørret

Regnbueørret «Troisgros» Vin Jaune og matsyre

(Inneholder: Fisk, melk, sulfitter)
165 kr
Snøkrabbesalat

På smørstekt toast med ferske reker toppetmed fritert grønnkål og friske epler

(Inneholder: Hvete, egg, melk, skalldyr, sulfitter)
200 kr
Baktebeter fra Moum Gård

Marinert i pistasj-vinaigrette. Serveres med Roquefort Carles og frise salat

(Inneholder: Pistasjnøtter, melk, sulfitter)
165 kr
Rosastekt Lam

Serveres med Barigoule på sellerirot, ristet hvitløkskrem, sopp duxelle, smørstekt spinat og steikesjy

(Inneholder: Melk, selleri, sulfitter)
295 kr
Pannestekt Piggvar

Serveres med epleglace, dillstuet Berber poteter fra Moum Gård og løjrom

(Inneholder: Hvete, fisk, melk, sulfitter)
395 kr
Skalldyrfrikasse

Serveres med høstgrønnsaker fra Moum Gård og blåskjellsaus tilsmakt med krondill

(Inneholder: Bløtdyr, egg, fisk, melk, skalldyr, sulfitter)
395 kr
Bristol okseburger

Med Gruyère emulsjon, trøffel,syltet rødløk og Pommes Frites

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sulfitter)
250 kr

Dessert Serveres 17.00 - 22.00

Napoleonskake

Hjemmelaget butterdeig, pisket fløtetilsmakt med rom fra Jamaica og Tahiti vanilje

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
105 kr
Budapestkake

Mandlermarengs rullet medmandariner og pisket fløte

(Inneholder: Mandler, egg, melk)
105 kr
Bakt sjokoladekrem

Serveres med salt karamell og økologisk pisket fløte

(Inneholder: Egg, melk, sulfitter)
105 kr
Eplepai

Serveres med Tahiti vaniljeis

(Inneholder: Hvete, mandler, egg, melk)
105 kr
Afternoon Tea med musserende vin
Rikt utvalg vin på Hotel Bristol
Vår anerkjente kakao serveres i Vinterhaven & Bibliotekbaren
En eske med konfekt som også kan kjøpes og tas med som gave
Statuett i Vinterhaven
Smørbrød med egg

Et lite stykke Marokko - Midt i Oslo

Hotel Bristol er tegnet av arkitekt Finn Rahn (1879–1936), som særlig ble kjent for sin utforming av det som den gang het «Den Mauriske Hall» – og som i dag er blitt til Vinterhaven & Bibliotekbaren. Stiltrekkene hentet Rahn fra Marokko, hvor han oppholdt seg hver vinter.

Selv om salen i dag er noe bygget om, er den mauriske stilen og det karakteristiske interiøret godt bevart. Så her kan du med andre ord nyte god mat og drikke i et lokale med marokkanske vibber og historisk sus!

Husets historiske storstue

Siden 1920 har musikere, politikere, forfattere og skuespillere hentet inspirasjon herfra. I dag tonesettes atmosfæren av huspianist Frank Sarközi, mens vår klassiske meny byr på nydelig mat og drikke.

Opplev den erkebritiske tradisjonen Afternoon Tea

Lyden av Bristol

Midt i Vinterhaven, omkranset av palmer, lysekroner og mauriske søyler, står et flygel. Til vanlig pleier vår huspianist sitte her for å tonesette besøket og skape en helt unik stemning for våre gjester.

Tid for te

Vi på Bristol er over snittet glad i te. Enten du bestiller Afternoon tea eller bare vil nyte en enkel kopp, kan du velge mellom en rekke te-typer. Hotellet har også en egenprodusert te-blanding: en aromatisk, svart te, smaksatt med biter av appelsin, sitrusfrukter og roseblader.

Søte fristelser

Er du glad i søtsaker er dette stedet å være. Hver dag får vi nemlig levert fersk bakst, syv kakesorter, scones, is og sorbet fra Hotel Bristols eget bakeri. Utvalget består i hovedsak av franske fristelser, og Napoleonskaken er blant bestselgerne.

Smørbrød så langt øyet kan se

Et av høydepunktene i Vinterhaven & Bibliotekbaren er de fantastiske smørbrødene. Her kan du velge og vrake blant flere lekre smørbrød, toppet med alt fra rekre og roastbiff, til rødspette og røkelaks. En fryd for både øye og gane!

Byens beste kakao

Vi får stadig høre av gjestene våre at de mener vi har byens beste kakao, og det er vi ydmyke nok til å være enige i. Vi lager kakaoen på mørk belgisk sjokolade og helmelk, og serverer den i en liten sølvkanne med perfekt vispet krem ved siden av.

Innendørs parkering

Bristolgarasjen er åpen for hotellets gjester, enten du skal overnatte eller bare er innom for å spise.