Vinterhaven & Bibliotekbaren

Bestill bord
Meny

Klassiske, høye smørbrød

Rekesandwich

Serveres på Bristols surdeigsbrød med bløtkokt egg, sitron, dill og majones

(Inneholder: Hvete, egg, melk, skalldyr)
175 kr
Røkelaks & Asparges

Serveres med egg, kapers, syltet sjalottløk og dillolje

(Inneholder: Hvete, egg, fisk, melk, sulfitter)
195 kr
Sprøstekt rødspette på dansk vis
Serveres med sitron, salat og remulade
(Inneholder: Bygg, havre, hvete, rug, egg, fisk, melk, sennep, sulfitter)
175 kr

Salat

Klassisk Cæsarsalat

Timianstekt kylling, krutonger, bacon, parmesan
Serveres med brød fra Bristol Bakeri

(Inneholder: Bygg, havre, hvete, rug, spelt, hasselnøtter, egg, fisk, melk, sesamfrø, soya)
185 kr

Hovedretter

Steak Frites

Serveres med bakt tomat, Pommes Frites og Béarnaise

(Inneholder: Egg, melk, sulfitter)
345 kr
Bristols hjemmelagde burger

Kvernet høyrygg, Gruyére, løkkompott med trøffel, hjemmelagde pommes frites pg chiptotleemulsjon

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sulfitter)
255 kr

Kaker fra vårt konditori

Napoleonkake
(Inneholder: Hvete, egg, melk)
105 kr
Budapest-kake
(Inneholder: Mandler, egg, melk)
105 kr
Forest Noir Sjokolademousse med Kirsebær
(Inneholder: Egg, melk)
105 kr
Hjemmelagde scones med sesongens smak

Serveres med syltetøy og clotted cream

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
70 kr

Snacks

Oliven
65 kr
Nøtter
Vennligst spør Deres servitør om vårt utvalg av nøtter
(Inneholder: Hvete, cashewnøtter)
fra 45 kr

Et lite stykke Marokko - Midt i Oslo

Hotel Bristol er tegnet av arkitekt Finn Rahn (1879–1936), som særlig ble kjent for sin utforming av det som den gang het «Den Mauriske Hall» – og som i dag er blitt til Vinterhaven & Bibliotekbaren. Stiltrekkene hentet Rahn fra Marokko, hvor han oppholdt seg hver vinter.

Selv om salen i dag er noe bygget om, er den mauriske stilen og det karakteristiske interiøret godt bevart. Så her kan du med andre ord nyte god mat og drikke i et lokale med marokkanske vibber og historisk sus!

Husets historiske storstue

Siden 1920 har musikere, politikere, forfattere og skuespillere hentet inspirasjon herfra. I dag tonesettes atmosfæren av huspianist Frank Sarközi, mens vår klassiske meny byr på nydelig mat og drikke.

Opplev den erkebritiske tradisjonen Afternoon Tea

Lyden av Bristol

Midt i Vinterhaven, omkranset av palmer, lysekroner og mauriske søyler, står et flygel – og bak det sitter vår huspianist Frank Sarközi. Seks dager i uken er han på plass for å tonesette besøket for gjestene og skape en helt unik stemning, og det har han gjort i 35 år.

Tid for te

Vi på Bristol er over snittet glad i te. Enten du bestiller Afternoon tea eller bare vil nyte en enkel kopp, kan du velge mellom en rekke te-typer. Hotellet har også en egenprodusert te-blanding: en aromatisk, svart te, smaksatt med biter av appelsin, sitrusfrukter og roseblader.

Søte fristelser

Er du glad i søtsaker er dette stedet å være. Hver dag får vi nemlig levert fersk bakst, syv kakesorter, scones, is og sorbet fra Hotel Bristols eget bakeri. Utvalget består i hovedsak av franske fristelser, og Napoleonskaken er blant bestselgerne.

Smørbrød så langt øyet kan se

Et av høydepunktene i Vinterhaven & Bibliotekbaren er den bugnende smørbrødbuffeen. Her kan du velge og vrake blant ti lekre smørbrød, toppet med alt fra røkelaks til roastbiff og rødspette. En fryd for både øye og gane!

Byens beste kakao

Vi får stadig høre av gjestene våre at de mener vi har byens beste kakao, og det er vi ydmyke nok til å være enige i. Vi lager kakaoen på mørk belgisk sjokolade og helmelk, og serverer den i en liten sølvkanne med perfekt vispet krem ved siden av.

Innendørs parkering

Bristolgarasjen er åpen for hotellets gjester, enten du skal overnatte eller bare er innom for å spise.