Vinterhaven & Bibliotekbaren

Bestill bord
Meny

Afternoon Tea

Afternoon Tea

Mini-Sandwicher

Skorpefritt brød fra Bristol Bakeri, fylt med sesongens beste smaker

Lune Scones

Hjemmelagde scones fra vårt bakeri, servert med Clotted Cream og sesongens syltetøy

Petit Four

Et utvalg bakverk og søte fristelser fra vårt konditori

(Inneholder: Alle allergener)
375 kr
Champagne Tea

Afternoon Tea inkludert ett glass R de Ruinart Champagne

(Inneholder: Sulfitter)
495 kr

Lunsjretter

Rekesandwich

Serveres på Bristols surdeigsbrød med bløtkokt egg og estragonmajones

(Inneholder: Hvete, egg, melk, skalldyr)
175 kr
Grillet Grønn Asparges

Serveres med posjert egg, sitronvinaigrette og parmesan

(Inneholder: Mandler, egg, melk)
195 kr
Sprøstekt Rødspette

Serveres på smørstekt loff med reker, remoulade og hvit asparges

(Inneholder: Hvete, egg, fisk, melk, sennep, sulfitter)
175 kr

Salat

Klassisk Cæsarsalat

Timianstekt kylling, krutonger, bacon, parmesan
Serveres med brød fra Bristol Bakeri

(Inneholder: Hvete, egg, fisk, melk)
185 kr

Hovedretter

Entrecôte

Serveres med håndkuttede Pommes Frites og Café de Paris smør

(Inneholder: Melk, sennep, sulfitter)
345 kr
Kalvesnitzel

Serveres med erter, potetpuré og morkelsaus

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sulfitter)
325 kr
Klassisk Cheeseburger

Serveres med håndkuttede Pommes Frites

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sulfitter)
255 kr

Kaker fra vårt konditori

Napoleonkake
(Inneholder: Hvete, egg, melk)
105 kr
Budapest-kake
(Inneholder: Mandler, egg, melk)
105 kr
Baskisk Ostekake

Serveres med Jordbærkompott

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
105 kr
Hjemmelagde scones med sesongens smak

Serveres med sesongens syltetøy og pisket krem

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
70 kr

Snacks

Nøtter
Vennligst spør Deres servitør om vårt utvalg av nøtter
(Inneholder: Hvete, cashewnøtter)
fra 45 kr

Et lite stykke Marokko - Midt i Oslo

Hotel Bristol er tegnet av arkitekt Finn Rahn (1879–1936), som særlig ble kjent for sin utforming av det som den gang het «Den Mauriske Hall» – og som i dag er blitt til Vinterhaven & Bibliotekbaren. Stiltrekkene hentet Rahn fra Marokko, hvor han oppholdt seg hver vinter.

Selv om salen i dag er noe bygget om, er den mauriske stilen og det karakteristiske interiøret godt bevart. Så her kan du med andre ord nyte god mat og drikke i et lokale med marokkanske vibber og historisk sus!

Husets historiske storstue

Siden 1920 har musikere, politikere, forfattere og skuespillere hentet inspirasjon herfra. I dag tonesettes atmosfæren av huspianist Frank Sarközi, mens vår klassiske meny byr på nydelig mat og drikke.

Opplev den erkebritiske tradisjonen Afternoon Tea

Lyden av Bristol

Midt i Vinterhaven, omkranset av palmer, lysekroner og mauriske søyler, står et flygel – og bak det sitter vår huspianist Frank Sarközi. Seks dager i uken er han på plass for å tonesette besøket for gjestene og skape en helt unik stemning, og det har han gjort i 35 år.

Tid for te

Vi på Bristol er over snittet glad i te. Enten du bestiller Afternoon tea eller bare vil nyte en enkel kopp, kan du velge mellom en rekke te-typer. Hotellet har også en egenprodusert te-blanding: en aromatisk, svart te, smaksatt med biter av appelsin, sitrusfrukter og roseblader.

Søte fristelser

Er du glad i søtsaker er dette stedet å være. Hver dag får vi nemlig levert fersk bakst, syv kakesorter, scones, is og sorbet fra Hotel Bristols eget bakeri. Utvalget består i hovedsak av franske fristelser, og Napoleonskaken er blant bestselgerne.

Smørbrød så langt øyet kan se

Et av høydepunktene i Vinterhaven & Bibliotekbaren er den bugnende smørbrødbuffeen. Her kan du velge og vrake blant ti lekre smørbrød, toppet med alt fra røkelaks til roastbiff og rødspette. En fryd for både øye og gane!

Byens beste kakao

Vi får stadig høre av gjestene våre at de mener vi har byens beste kakao, og det er vi ydmyke nok til å være enige i. Vi lager kakaoen på mørk belgisk sjokolade og helmelk, og serverer den i en liten sølvkanne med perfekt vispet krem ved siden av.

Innendørs parkering

Bristolgarasjen er åpen for hotellets gjester, enten du skal overnatte eller bare er innom for å spise.