– Det hadde vært kortere å reise hjem til Drøbak for oss, men det var utrolig deilig å få feriefølelsen i Oslo når vi først hadde barnefri. Det deiligste var at alt var rent og ryddig – og at vi fikk servert en nydelig frokost

I tillegg forteller Maria at fordi de kjenner Oslo så godt fra før, så kunne de virkelig slappe av og nyte det tradisjonsrike hotellet.  

– Dette er første gang vi er på hotell og virkelig føler at vi kan slappe helt av inne. Endelig kjente vi ikke det jaget etter å se og oppleve nye ting utenfor hotellets fire vegger. Fordi vi var i Oslo kunne vi virkelig nyte det å bare være på hotellet. Det å ta en hotellweekend i egen by ga oss en helt unik ro. 

Hotelldirektøren på Hotel Bristol, Lars Petter Mathisen, forteller at det å komme inn dørene skal være litt som å tre inn i et annet land der tiden har stått stille. Han garanterer at du raskt glemmer det hektiske bylivet utenfor den verneverdige fasaden. 

Les mer: Nyt et romantisk opphold i Bristols historiske atmosfære – midt i hjertet av Oslo.

Maria og samboeren besøker Hotel Bristol
To hender og overlevering av nøkler
Pikkoloen på Hotel Brisol

En følelse av luksus i hverdagen

Hotel Bristol har vært en institusjon i Oslo i 100 år, og til tross for at hotellet i dag er mer uformelt enn det var i 1920, har man bevart den spesielle og tradisjonsrike atmosfæren. Det har vært viktig for hotelledelsen å bevare både interiør og servicestillinger som var vanlige på hoteller før i tiden.

Maria forteller at det beste med å bo på Hotel Bristol var servicen, maten og det nostalgiske interiøret.

– Det fine med Hotel Bristol er det gamle og ærverdige. I tillegg er det et veldig sentralt hotell med veldig god service. Vi leverte fra oss bilnøklene ved innsjekk og bilen ble parkert for oss. Vi fikk valget mellom dusj eller badekar og dusj, og vi fikk et flott dobbeltrom med en liten balkong og utsikt mot Slottet. Da vi senere skulle dra i bryllup kjørte de bilen ut foran hotellet for oss.

Les mer: Hotel Bristol parkerer bilen i Bristolgarasjen for deg. 

Kjøttstykke som blir tatt av grillen
Rundt bord med to stoler
Nærbilde av et spisebord

À la carte på hvite duker

Høsten 1924 ble det gjort noen mindre forandringer ved hotellet. Det som hittil hadde vært røkeværelse ble gjort om til et «grill room» – i dag kjent som tradisjonelle Bristol Grill.

I løpet av helgen spiste tobarnsforeldrene en bedre middag i restauranten. Den nyoppussede restauranten har Robata-grill, eget mørningsskap og benytter seg alltid av utsøkte råvarer fra lokale produsenter. Menyen tilpasses etter sesong.

– I restauranten var det super service og utrolig god mat. Jeg har cøliaki og var imponert over det glutenfrie utvalget. Det hjemmelagde brødet som de har bakt selv var innmari godt. Vi spiste entrecote til hovedrett og kjøttet var så mørt at det smeltet i munnen. Kjøtt er så godt når det er kullgrillet. Det gjør noe med smaken. Vi spiste en treretters og da vi trodde at regningen kom, fikk vi tre typer hjemmelaget konfekt først, så det var en positiv overraskelse.

Hotel Bristol er et sertifisert Miljøfyrtårn, og bruker derfor økologiske råvarer og jobber for å redusere matsvinn. Restauranten bruker alltid hele råvaren slik at ingenting går til spille. Stedet er en arena hvor tradisjonelt håndverk og klassisk matlaging møter et toppmoderne kjøkken, nyoppussede lokaler og spennende smakskombinasjoner.

Les mer: Møt tre av menneskene i de tradisjonelle stillingsrollene som gjør Hotel Bristol unikt.

Tre små desserter
Baker med nybakte croissanter
Små desserter på et tallerken

Bristol er også kjent for sitt store utvalg av klassiske viner, og grillens drikkemeny inneholder blant annet 67 ulike typer Champagne og 27 luksuriøse viner på glass av høy kvalitet.

– De som jobbet der hadde også veldig god kunnskap om vin. Jeg viste et bilde av en vin jeg likte og sommelieren visste om den og fant en vin som matchet rettene og den vinen jeg likte. Vi fikk også anbefalt en veldig god hveteøl som passet godt til maten, sier Martinsen.

Les mer: Spis godt – enten du er ute etter en kulinarisk helaften eller middag på farten.

Et trygt opphold

Hotel Bristol har strenge regler for smittevern og ivaretar sikkerheten til både gjester og ansatte ved hjelp av flere ulike tiltak. Hotellet følger alle pålegg, anbefalinger og råd fra norske helsemyndigheter.

– Det var flere puljer med frokostservering slik at det ikke var for mange samlet samtidig. Bordene ble også vasket grundig mellom hver gjestegruppe og det sto håndsprit overalt på hotellet. Det var også god avstand mellom bordene, sier Martinsen som selv jobber med smittesporing.

Mann pusser lysekroken som henger i taket
Champagne helles i to glass
Taffelmusikk spilles nesten hver dag i Vinterhaven

Paret forteller at de har en historisk tilknytning til Hotel Bristol.

– Oldefaren til samboeren min har vært kjøkkensjef på Hotel Bristol i 41 år og mormoren hans jobbet også her. Familien har skrytt veldig av hotellet og har bare gode ord å si om Bristol. De synes også det var veldig stas at vi skulle overnatte her. Mormoren er 91 år og har ikke vært på hotellet på lenge, så vi har lyst til å ta henne med på Afternoon Tea og overnatting som en hyggelig gest.

Et av hotellets største trekkplastre i dag er klassikeren Afternoon tea; tre etasjer med mini-sandwicher, nybakte scones med hjemmelaget syltetøy, og konditorens søte fristelser - naturligvis akkompagnert av et utvalg av deres fineste te. Alt servert i historiske omgivelser, og med en atmosfære du ikke finner noe annet sted i byen.

Hotel Bristol er for øvrig landets største leverandør av Afternoon Tea, med omtrent 40 000 serveringer årlig.

Finn roen på Hotel Bristol

Bestill romantisk pakke