Vinterhaven & Bibliotekbaren

Bestill bord
Meny

Afternoon Tea

Afternoon Tea

Mini-sandwicher: Skorpefritt brød fra Bristol Bakeri, fylt med sesongens beste smaker

Lune scones:Hjemmelagde scones fra vårt bakeri, servert med Clotted Cream og sesongens syltetøy

Petit four: Et utvalg bakverk og søte fristelser fra vårt konditori

(Inneholder: Alle allergener)
395 kr
Champagne Tea

Afternoon Tea inkludert ett glass R de Ruinart Champagne

(Inneholder: Sulfitter)
515 kr

Smørbrød (hele dagen)

Håndpillede reker

Serveres på loff med kokt egg, majones og sitron

(Inneholder: Hvete, egg, skalldyr)
245 kr
Røkt ørret med eggerøre

Serveres på firkornbrød med salat og ørretrogn

(Inneholder: Hvete, rug, spelt, egg, fisk, melk)
185 kr
Roastbiff

Serveres på firkornbrød med remulade, løk og salt agurk

(Inneholder: Hvete, rug, spelt, egg, melk, sennep)
205 kr
Sprøstekt rødspette

Serveres på smørstekt loff med reker, remoulade og hvit asparges

(Inneholder: Hvete, egg, fisk, melk, sennep, skalldyr, sulfitter)
195 kr
Karbonade

Serveres på surdeigsbrød med karamellisert løk, persille og salt agurk

(Inneholder: Hvete, egg, melk, sennep)
195 kr

Smørbrød (kl. 11–16)

Matjessild

Serveres på rugbrød med potet, kapers, egg og pepperrot

(Inneholder: Hvete, rug, egg, fisk, melk, sennep, sulfitter)
175 kr
Røkt andebryst

Serveres på firkornbrød med røre på høne, stangselleri og eple

(Inneholder: Havre, hvete, rug, spelt, egg, melk, sulfitter)
175 kr
Klassisk tartar

Serveres med ristet surdeigsbrød

(Inneholder: Hvete, spelt, egg, sennep)
185 kr
Nypoteter & posjert egg

Dillkokte nypoteter servert på firkornbrød med posjert egg og brønnkarseemulsjon

(Inneholder: Havre, hvete, rug, spelt, egg, melk, sennep, sulfitter)
135 kr
Fønix blåmuggost

Serveres på ristet rugrbrød med variasjoner på pære om timian

(Inneholder: Hvete, rug, hasselnøtter, melk, sulfitter)
185 kr

Á la Carte (hele dagen)

Bakt betesalat

Salat på bakte beter, små grønnsaker, nypotet og bønner med brønnkarseemulsjon og sprø rug

(Inneholder: Hvete, rug, egg, melk, sulfitter)
225 kr
Klassisk Cæsarsalat

Timianstekt kylling, krutonger, panchetta og parmesan
Serveres med brød fra Bristol Bakeri

(Inneholder: Hvete, egg, fisk, melk)
225 kr
Kremet skalldyrsuppe

Servert med eplekrem og Bristols lobster roll

(Inneholder: Hvete, egg, melk, selleri, skalldyr, sulfitter)
195 kr

Á la carte (16-23)

Pannestekt uer

Servert med bakt fennikel, reddiker og saus på kyllingkraft og kantareller

(Inneholder: Fisk, melk, selleri, sulfitter)
275 kr
Mørbrad av lam

Servert med sprø grønnkål, høstsopp, lammesjy og Annapoteter

(Inneholder: Melk, selleri, sennep, sulfitter)
325 kr
Rørt tartar av storfe

Servert med hjemmelaget pommes frites

(Inneholder: Egg, sennep, sulfitter)
205 kr

Kaker fra vårt konditori

Napoleonkake
(Inneholder: Hvete, egg, melk)
105 kr
Budapestkake
(Inneholder: Mandler, egg, melk)
105 kr
Yuzu & Mandarin Ostekake
(Inneholder: Hvete, melk)
105 kr
Sjokoladeparadigme
(Inneholder: Hvete, mandler, egg, melk)
105 kr
Bristols Profiterole

Fylt med Praline og Kahlua

(Inneholder: Hvete, hasselnøtter, mandler, egg, melk)
105 kr
Linse med Vaniljekrem
(Inneholder: Hvete, egg, melk)
65 kr
Hjemmelagde scones med sesongens smak

Serveres med sesongens syltetøy og pisket krem

(Inneholder: Hvete, egg, melk)
70 kr

Snacks

Nøtter
Vennligst spør Deres servitør om vårt utvalg av nøtter
(Inneholder: Hvete, cashewnøtter)
fra 45 kr

Et lite stykke Marokko - Midt i Oslo

Hotel Bristol er tegnet av arkitekt Finn Rahn (1879–1936), som særlig ble kjent for sin utforming av det som den gang het «Den Mauriske Hall» – og som i dag er blitt til Vinterhaven & Bibliotekbaren. Stiltrekkene hentet Rahn fra Marokko, hvor han oppholdt seg hver vinter.

Selv om salen i dag er noe bygget om, er den mauriske stilen og det karakteristiske interiøret godt bevart. Så her kan du med andre ord nyte god mat og drikke i et lokale med marokkanske vibber og historisk sus!

Husets historiske storstue

Siden 1920 har musikere, politikere, forfattere og skuespillere hentet inspirasjon herfra. I dag tonesettes atmosfæren av huspianist Frank Sarközi, mens vår klassiske meny byr på nydelig mat og drikke.

Opplev den erkebritiske tradisjonen Afternoon Tea

Lyden av Bristol

Midt i Vinterhaven, omkranset av palmer, lysekroner og mauriske søyler, står et flygel. Til vanlig pleier vår huspianist sitte her for å tonesette besøket og skape en helt unik stemning for våre gjester.

Tid for te

Vi på Bristol er over snittet glad i te. Enten du bestiller Afternoon tea eller bare vil nyte en enkel kopp, kan du velge mellom en rekke te-typer. Hotellet har også en egenprodusert te-blanding: en aromatisk, svart te, smaksatt med biter av appelsin, sitrusfrukter og roseblader.

Søte fristelser

Er du glad i søtsaker er dette stedet å være. Hver dag får vi nemlig levert fersk bakst, syv kakesorter, scones, is og sorbet fra Hotel Bristols eget bakeri. Utvalget består i hovedsak av franske fristelser, og Napoleonskaken er blant bestselgerne.

Smørbrød så langt øyet kan se

Et av høydepunktene i Vinterhaven & Bibliotekbaren er de fantastiske smørbrødene. Her kan du velge og vrake blant flere lekre smørbrød, toppet med alt fra rekre og roastbiff, til rødspette og røkelaks. En fryd for både øye og gane!

Byens beste kakao

Vi får stadig høre av gjestene våre at de mener vi har byens beste kakao, og det er vi ydmyke nok til å være enige i. Vi lager kakaoen på mørk belgisk sjokolade og helmelk, og serverer den i en liten sølvkanne med perfekt vispet krem ved siden av.

Innendørs parkering

Bristolgarasjen er åpen for hotellets gjester, enten du skal overnatte eller bare er innom for å spise.